15 Nisan 2016 Cuma

Merkel,Böhmermann'ın Yargi Kapisini Acti


Almanya'nin ZDF kanalinda Turkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan hakkinda hakaret iceren siir okumasi ile kriz ortami olustu.Bohmermann Zdf kanalinda bir komedyen ve aslinda isini yapiyordu.Sadece unuttugu birsey var di ki,bir ulkenin lideri,hatta son donemler de popularitesini arttirmis bir Dunya Lideri'ne atfen okudugu siirde onu tiye almasi bir yargi sucuydu.

Turkiye'de olsaydi coktan iceri atmistik zaten.Neyse ki Turk Vatandasi degil ve Turkiye'de degil.
Son donemler de Turkiye'nin icinde bulundugu hukuk ve basin ozgurlugu sorunsali,maalesef dis ulkeler de de alay konusu oldu.Simdi bu basarili komedyen bir lider hakkin da tiie alan siir okudugu icin Turkiye CumhurReisi tarafindan dava edileblir kivama geldi.Almanya yasalarin da boyle bir sey var gercekten.Diger liderlere hakaret ederseniz yargilanabiliyorsunuz.Ama bu sadece basit bi sekilde uzeri kapatilip gecilecektir eminim.Ayni zaman da Böhmermann'ın bu siirinden sonra akillara Böhmermann paralel mi? sorusu da gelmiyor degil!

Simdi son olarak liderler hakkinda tabiki karikatur cizebilir,siirler ve komik makaleler yazabilirsiniz fakat bu sadece Turkiye haricinde,hukuk devleti ve ozgurluk olan ulkeleri kapsamalidir.Lutfen bundan sonra CumhurBaskanimiz hakkin da atip tutmayin.Iyi gunler.

0 comments:

Yorum Gönder