25 Mart 2016 Cuma

Mikrobiyom Diyeti / Microbiome Diet





Sizlerin bildigi gibi bir cok diyet ismi ve cesiti bulunmakta.Bunlar unlu disyetisyenlerin tezleri olan icerikler.Diyet programlari bir cogumuzu zorlayan,bir kac gun sonra bitirdigimiz eylemler olmakla kaliyor maalesef.Herkes icin boyle oluyor demiyorum fakat genelleme yaparsak evet oyle.
Diyetlerin icinden kendimize en uygun olani secip bir hevesle baslayip bir kac gun icin de ise bitirmedigimiz zaman mukemmel sonuclar alabiliyoruz.Diyet demek sadece zayiflama degil ayni zaman da sagli bir yasam bicimidir.Son zamanlar da hepimizin duydugu bildigi diyet tipleri ;

Dukan diyeti ; Dr. Pierre Dukan’ın protein ağırlıklı beslenme ile kilo verdirme sisteminin bilinen adı olan Dukan diyeti, dört aşamadan oluşuyor. Bu diyete öncelik sırasına göre ‘Atak’ ile başlıyor, ‘Kilo verme’, ‘Korumaya hazırlık’ ve ‘Sürdürme’ ile devam ediyorsunuz. 

Karatay Diyeti: İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay tarafın geliştirilen bu diyette saatlik olarak sağlıklı yaşam önerileri yer alıyor. Kilo vermek isteyen kişilerde D vitamini ve demir eksikliği bulunduğu durumlarda başarıya ulaşılamayacağını vurgulayan Karatay Diyeti’nde pastırmalı yumurtadan tut, ara öğün olarak yarım su bardağı cevize kadar her türlü ürün bulunuyor. Protein ağırlıklı olan bu diyette yumurta, et ve peynir gibi besinler bulunuyor. Sadece günlük karbonhidrat ihtiyacını karşılamak amacıyla 200 gram ekmek yemeye müsaade edilen bu diyette aç kalmak kesinlikle yok.

Alkali Diyeti: Ana mantığı insan vücudunda yer alan ph değerinin asit yönünü alkali yönüne çevirmek olarak tarif edilen Alkali diyetinde kilo vermek oldukça hızlı. Günümüzde sıkça tüketilen kızartma, rafine gıda ve beyaz un benzeri gıdalar sebebiyle insan vücudunun ph değeri asit yönüne doğru kaymakta. Bu oranı dengede tutmak için tavsiye edilen Alkali diyetinde sabah kalkınca ilk iş olarak bir büyük bardak elma sirkeli su içilmesi gerekiyor. Kahvaltıda ise lor, yeşillikler, tuzsuz zeytin, omlet, avokado, iki dilim limon, yeşil çay ve bitki çayları serbest. Glütensiz veya karabuğday ekmeğinin tüketildiği bu diyetin en önemli özelliği ise yarım gün öncesinden içme suyuna konulan ve buzdolabında 1 gece bekletilen bademin blenderden geçirilmesi ile yapılan badem sütüdür.


Bunu gibi bir cok diyet ismi ve icerigi sayabiliriz.Simdi gelelim meselenin asil yuzune.Bahsetmek istedigim diyet programi Turkiye'de hic bir yerde belirtilmemis ve bahsedilmemis ama Amerika gibi buyuk bir ulke de fazlasiyla tercih edilen bir diyet turu olan Microbiome Diet / Mikrobiyom Diyeti'ne


Microbiome Diet / Mikrobiyom Diyeti:
 Üstün bilim microbiome sağlıklı kilo kaybı ve sağlıklı, enerjik, iyimser ve oyun üstünde duygu sırrı olduğunu göstermiştir.Bu microbiome bağırsak içinde yaşayan—Yemek besin ayıklamak yardımcı olacak küçük mikroplar barindirir.Bu yararlı bakteriler vücut içinde ayrı bir ekoloji ve metabolizma üzerinde çok büyük bir etkisi var,bu mikrobiyomun sizin saglikli gelisiminiz de cok buyuk etkisi var.Şimdi, fonksiyonel tıp uzmanı ve bağırsak sağlığı gibi yaklaşık yirmi yıllık deneyime imza atan Dr.Raphael Kellman,bu bilimsel buluşlara dayalı ilk diyet geliştirdi.

Bu mikrobiyomlar surdurulebilir kilo kaybi ve 3 etkili pla sunuyor.Microbiome Diyet size yardımcı olacaktır.Metebolizma sifirlama, Yeme istegi;asiri aclik hissi gibi istekleri sizden uzak tutacak.Lezzetli yemek tarifleri ve prebiyotik iceren mikrobiyome ile yiyerek ve asiri aclik hisine kapilmadan diyetinizi surdurebileceksiniz.Microbiome Diyet sağlıklı kilo ulaşmak için, araçları ruh artırmak, zihinsel odaklanma kazanmak ve yaşam için en iyi şekil de verir.Diyetin icerigi yabanci kaynakli.Bu yazi kisa bir on bilgi idi.Dtayli bilgilendirmeyi sonraki yazilarimda yazacagim..











0 comments:

Yorum Gönder